Selecteer een pagina

Over ons

De geschiedenis

De naam Ezzo komt van het soepsoort die ezzo heet uit Anatolie. Anatolie is het Aziatische gedeelte van Turkije, waar vele sorten gerechten zijn ontstaan.

Even  een korte blik doen naar de geschiedenis van de eigenaar Hatip Arslan, de eigenaar en tevens chef-kok die alle lekkere gerechten samen met zijn andere  collega’s voor u klaar maakt en de smaak geeft. Hij is tevens erg gastvrij en loyaal naar zijn gasten toe. Zo ook de nieuwe mede eigenaar Silvan Lacin.

Hatip is ooit begonnen als één van de zonen van een boer in Oost Turkije, waar hij zoals vele andere kinderen, de taak had om als herder voor de schapen en geiten te gaan. Vandaar ook de schildering in restaurant op de muur ter herinnering aan zijn jeugd jaren te zien zijn.

Restaurant ezzo

Ons verhaal

Hij kreeg een groot verantwoordelijkheid toen hij nog klein was. Later heeft Hatip besloten om zijn toekomst in grote steden te gaan zoeken, zodoende vertrok hij op zijn jonge leeftijd richting Marmaris een badplaats in oost Turkije, waar hij als afwasser begon en met zijn afwastechniek kon hij het werk van drie mensen doen. Daar groeide hij van afwasser tot kok, na een aantal jaren daar te hebben gewerkt, heeft een ander herder hem ontdekt en met mooie beloftes naar Nederland overgehaald om in zijn restaurant te komen werken. Na trouwe 11 jaar daar bij hem als chef kok te hebben gewerkt, besloot hij om voor zich zelf te gaan beginnen en eigen zaak te starten. Na vele zoek periodes heeft hij uiteindelijk zijn oude restaurant Mezze aan de Oostzeedijk geopend. Daar begon hij klein maar wel met een brede concept en heerlijke gerechten die steeds meer gasten binnen trok. Zijn succes daar heeft hem gedwongen om op zoek te gaan naar nog grotere ruimte.

Met zijn mooie binnen ruimte en een groot terras verzorgt  Ezzo personeel  zijn gasten met diverse gerechten uit Turkse Anatolie. Ook bij Ezzo zijn er diverse lichte en sterk alcholische dranken te verkrijgen.

Restaurant ezzo

Restuarant ezzo

Kom direct langs en geniet van onze heerlijke gerechten